Disseny d'Estris de Processat de Xapa i Estampació

Disseny en Fabricació Mecànica

Benvinguda/t al mòdul MP03

Et donem la benvinguda a aquest espai de treball del mòdul.

Actualitat en el processament de xapa i estampació

Tasques setmanals

Tasca 3 (Setmana del 4 de maig)

Ara hem d’ubicar els punxons i el pont en la matriu tenint en compte la distribució dels punxons feta a classe. 

El primer que hem de fer és tenir clar l’amplada inicial del pont segons l’amplada de banda i ubicar els punxons i la tija de la matriu de tal manera que aquesta quedi en el centre de gravetat de les forces de tall i centrada en la matriu. 

Tasca 2 (Setmana del 20 d'abril)

Ja tenim definides unes columnes inicials i els seus rodaments. Sigui en 3D a l’ordinador o en 2D en paper amb la regla, crear l’assemblatge de la base inferior amb les columnes i la base superior amb els rodaments. Aquí, els que no ho teniu encara, heu de calcular les mides de les dues bases que per ara seran iguals. 

Tasca 1 (Setmana del 14 d'abril)

Per aquesta setmana i començar a escalfar-nos per treballar us deixo:

a) a l’apartat de coneixements (més avall), teniu una lectura sobre els rodaments lineals. És important llegir-lo bé ja que ho necessitem per al següent punt.

b)  heu de donar-me una solució real escollint els rodaments lineals i les columnes que guiaran la part superior de la matriu que estem dissenyant. Entreu al nostre Moodle on podeu trobar tota la informació de l’exercici a l’apartat “Rodaments lineals”, també podeu fer clic sobre la imatge a la dreta. Al botó a sota de la imatge teniu accés al catàleg.

Coneixements

Rodaments lineals

Introducció als rodaments lineals, les seves característiques, tipus i les seves aplicacions tècniques.

Imatge: MD