Coeducació i Igualtat de gènere

Actualitat

sobre temes de gènere, feminisme i orientació sexual

Programes i activitats

El programa “Sense ficció” de TV3 va emetre el dimarts 25 de gener a les 22.05 hores, el documental “Bruixes, la gran mentida”, sobre la persecució que van patir centenars de dones acusades de bruixeria en l’època moderna. Entre altres, la gravació recrea com a docuficció, basant-se en la documentació històrica, el judici de Jerònima Hugueta, la Carabassera, que es va fer a la Seu d’Urgell l’any 1616. Aquest cas va ser estudiat per la historiadora Carmen Xam-mar, membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, i publicat en un article a la revista “Manuscrits” l’any 2016.

Accediu a l’emissió en diferit

ENFOQUEMENPÚRPURA us convida al 3r webinar del projecte “Dones migrades: estereotips i cosificació”, que tindrà lloc el proper dijous 27 de gener de 16h a 18.30h.

Totes les sessions són online i gratuïtes. Només cal inscripció prèvia a través d’aquest link: Inscripcions webinar dones migrades

Estaríem encantades que poguéssiu participar i us animem a difondre l’esdeveniment a la vostra comunitat.

Si voleu conèixer més info sobre el projecte podeu consultar el web: enfocamentpurpura.org.

Notícies

La maleta amb rodes es va inventar el 1972 però idees similars anteriors no van quallar per adreçar-se només a dones. L’escriptora Katrine Marçal repassa històries d’innovació amb perspectiva feminista i conclou que els estereotips de gènere retarden el progrés tecnològic

Llibres d'interès

El gènere en disputa

Autora: Judith Butler. Ediciones Paidós (24 mayo 2016). ASIN: ‎ B01E657AIY.

Judith Butler és una de les feministes de referència al panorama filosòfic actual i El gènere en disputa és un text indispensable per al moviment feminista.

El gènere en disputa, obra fundadora de l’anomenada teoria queer i emblema dels estudis de gènere com es coneixen avui dia, és un volum indispensable per comprendre la teoria feminista actual: constitueix una lúcida crítica a la idea essencialista que les identitats de gènere són immutables i troben el seu arrelament a la natura, al cos o en una heterosexualitat normativa i obligatòria.

Llibre interdisciplinari que s’inscriu simultàniament a la filosofia, l’antropologia, la teoria literària i la psicoanàlisi, aquest text és deutor d’un acostament prolongat de l’autora al feminisme teòric, als debats sobre el caràcter socialment construït del gènere, a la psicoanàlisi, als estudis pioners sobre el transvestisme, i també la seva activa participació en moviments defensors de la diversitat sexual.

Coeducació i Igualtat de gènere

Institut Mare de Déu de la Mercè

Bústia Lila La Mercè

per a l’atenció de la violència de gènere al nostre institut

Contactes i Telèfons

... en casos de violència de gènere

Recursos

per combatre la violència de gènere al nostre institut

Tipus de Violència

vinculades al gènere o l’orientació sexual