El 11 i 12 de març, en Pep Serra, Mònica Huguet, Carolina Grandes i Jesús Cuadra-Solís, de l’equip de mobilitat internacional de l’INS La Mercè van visitar l’institut de Formació Professional de Helsinki (Helsinki Vocational College). En particular el Campus 3 on s’imparteix l’especialitat d’expressió visual i multimedia, i el Campus 5 on s’imparteixen les especialitats d’estètica i bellesa, i caracterització, entre d’altres.

La visita va servir per conèixer el sistema d’educació a la formació professional a Finlàndia, el centre, la seva oferta educativa i les seves instal·lacions, i estudiar propostes de col·laboració internacional a traves de l’intercanvi d’alumnes i professors/es sota el programa Erasmus+ de l’Unió Europea.

Com a resultat d’aquest visita, l’Enya Fernàndez (alumne del departament d’imatge i so) està realitzant la seva estança Erasmus+ de dos mesos a Helsinki a la televisió pública finesa, YLE. També s’ha firmat un “Memorandum of Understanding” per promoure la cooperació i mobilitat internacional entre els dos instituts.

La propera setmana, el dimecres 22, tindrem la visita al nostre institut de Ms Taina Rahkola i Mrs Matti Remsu de l’institut de Helsinki. Aquesta visita s’emmarca en el procés de coneixement mutu i consolidació de la relació de cooperació internacional.